Ecosan Systems SRL © 2010-2015
Termeni si conditii

Rezervoare, fose ecologice, statii de epurare, separatoare si solutii pentru epurarea apei, acum si pe mobil. Pentru detalii scaneaza codul QR

- O familie obisnuita poate economisi pana la 68.000 de litri de apa pe an daca nu lasa apa sa curga in continuu atunci cand spala vasele, cand foloseste apa

pentru igiena personala sau cand spala masina?!?

- Este nevoie de 1,5 litri de ulei pentru a face un cartus de imprimanta ?!

- Mai mult de o 1/3 din populatia lumii nu dispune de sisteme de canalizare adecvate si duce o lipsa acuta de apa? Potrivit OMS, din aceasta cauza bacteriile

si parazitii din excrementele umane contamineaza resursele de apa si solul, acestea fiind sursa principala de mortalitate infantila?!

- Aproximativ 2 milioane de oameni mor anual din cauza igienei precare si a consumului de apa nepotabila? 90 la suta dintre ei sunt copii?!

- Stiati ca apa acopera aproape 78 la suta din suprafata Pamantului, dar cea mai mare parte este prea sarata pentru a fi consumata ?!

- Doar cca 2 la suta din apa Terrei este dulce, din care doua treimi se afla in calotele glaciare si in ghetari ?

- Anual, intr-un cos de gunoi se gaseste destula energie cat pentru a incalzi apa pentru a face 500 de bai, 3.500 de dusuri si pentru a tine televizorul aprins 5.000 de ore?!

- Criza apei, mai rea decat a petrolului: apa va deveni in decurs de 20 de ani un subiect major de investitii, mai important decat petrolul?!

- Un litru de ulei de bucatarie folosit si varsat la intamplare, cum se intampla in Romania, poate polua un milion de litri de apa, cantitate suficienta pentru o persoana pentru 14 ani?!

- Apa a fost denumita aurul lichid in secolul al XXI-lea datorita faptului ca devine din ce in ce mai putina?!

- Clorul distruge bacteriile naturale din fosele septice si nu este recomandata utilizarea mai mult de 250 ml clor pe saptamana pentru intretinerea instalatiilor sanitare?!

- Un robinet defect (din care curge o picatura de apa pe secunda) pierde 25 de litri de apa pe zi, lucru care nu numai ca risipeste apa, dar si energia folosita pentru a epura acea cantitate de apa potabila?!

- McDonald's economiseste peste 30.000 de tone de ambalaje anual numai prin pomparea concentratului pentru sucuri direct din camionul furnizor in rezervoarele din restaurant?!

- Peste 20.000 de tone de gunoi sunt aruncate anual in Marea Nordului. 70 la suta se depun pe fundul marii?!

STIATI CA?!

STIATI CA?!

STIATI CA?!

aaaaaaaaaaaaiii